Moi Najdrozsi Czytelnicy, osobiscie uwielbiam te momenty, gdy cos pysznego niespodziewanie stoi mi pod nosem ;-) Tutaj marmeladka weganska z dyni, owocow meczennicy z cukrem trzcinowym i listkami swiezej miety. Byly tylko 3 sloiczki, ale zostaly juz tylko dwa ;-)) Dynie jemy juz kilka miesiecy prawie codziennie, tyle ich bylo w Magicznej Oazie a jeszcze mamy okolo 8!!! Zaczynaja byc juz suche a wewnetrz nasionka kielkuja, stad pomysl mojego partnera na marmoladke. Mnie osobiscie wspaniale smakuje z chlebem zytnim lub orkiszowym, posmarowanym mlekiem kokosowym - naturalne mleko z upraw ekologicznych jest pol woda kokosowa a pol tluszczem stalej konsystencji. Osobiscie wybieram mleko firmy Dennree. Kiedys probowalam tutejszego portugalskiego, ale bylo wstretne i nie chce w ogole myslec co bylo w srodku bo mialo konsystencje smietany!!! To sztuka znalezc na prawde dobre mleko kokosowe, czyli weganskie.
Mowi sie, ze kuchnia do domena kobiety, z tym zupelnie sie nie zgadzam, najlepszymi kucharzami swiata sa mezczyzni i mam takie szczescie jednego z nich miec na codzien ;-))
Buziaki dla Was i moc pozytywnych energii i motywacji by zyc bez plastiku lub go bardzo bardzo ograniczyc. Tak na zdjeciach widzicie, ze calosc owocow byla z Magicznej Oazy z wlasnej poldzikiej, ale jednak uprawy, gdyz dziko nie roslo tutaj nic procz trawy afrykanskiej - niestety cukier tak pieknie wyglada a papier w srodku jest foliowany. Mozna sie zalamac!!! Nie kupicie tutaj cukru tylko w kartoniku lub w papierze :-(((( wielka wielka szkoda. Wiem, ze w innych krajach cukry tylko w papierze sa dostepne bez problemu.
Do przygotowania zostala uzyta patelnia bez plastiku i drewniana lyzka.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen